tirsdag 3. mai 2011

Brød til brødbakemaskin!

Annes rugbrød!
4 dl hvetemel
1 dl sammalt rug grov
1 dl sammalt hvetemel fin
2 ss solsikke kjærner
2 1/2 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær

Grovbrød med linfrø og havre
3 1/2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvetemel grov
1 dl sammalt hvetemel fin
2 ss linfrø
1/2 dl havrekli eller havregryn
2 1/2 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær

Brød med yoghurt
4 dl hvetemel
1 dl sammalt grov
1 dl sammalt fin
1 1/2 dl vann
2 ss yoghurt
1 ts honning
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær

Loff til tapas, lasagne, mm
6 dl hvetemel
2 1/2 vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær
1 ts provance krydder
1 ss sukker

Felles fremgangsmåte:
Hell vann og olje i formen. HUSK å sette i eltekroken først!!! Bland alt det tørre, utenom gjæren, og dander dette fint i ett hjørne av formen. Legg gjæren på toppen slik at det ikke kommer i kontakt med vannet. Still inn timeren og du har nybaktbrød om morgenen! Disse brødene er sånn ca rundt 600-650 g. Jeg får ca 10 skiver på et slikt brød og kjører det på program for 750 g. Dette fungerer veldig bra for meg! :)

3 kommentarer:

  1. Takk for oppskriftene! Jeg skal kjøpe en brødbakemaskin og trengte norske oppskrifter, ettersom vi synes at norske brød er så gode. Kan du anbefale ett bra merke av brødbakemaskin?

    SvarSlett
    Svar
    1. Har en Gastroback den er meget bra

      Slett
  2. Har du oppskrift på hvitløksbrød?

    SvarSlett