søndag 15. mai 2011

Verdens beste rømmegrøt!


Det finnes mange varianter av rømmegrøt og også hvordan den spises varierer. Noen spiser rømmegrøt alene mens andre liker å ha spekemat og flatbrød ved siden av. Hvordan du enn spiser den, her kommer en oppskrift på rømmegrøt som garantert kommer til å falle i smak!

Denne oppskrifter blir til to store porsjoner, eller tre sånn passe porsjoner, alt etter hvor mye man spiser.

1 beger seterrømme
1 beger kremfløte
1 ts semulegryn
hvetemel
H-melk
sukker og kanel

Bland sammen rømme, fløte og semulegryn. Kok opp mens du rører. Ta frem en liten talerken og legg denne ved siden av gryta (til å legge sikten med hvetemel, mens du rører). Ha hvetemel i en sikt og sikt mel i gryta, mens du rører. Når grøten har blitt veldig veldig tykk og fett begynner og komme frem legger du fra deg melet. Ta nå frem en liten kopp eller en bolle, hell av fettet fra grøten (dette skal brukes til å ha på grøten til slutt i steden for smør! Smør har ingenting på rømmegrøt å gjøre..). Spe grøten med melk til den blir passe tykk og kok opp igjen. Grøten er nå ferdig og kan helles i en stor serveringsbolle. Fettet du satte til side helles nå over grøten. Server med kanel og sukker ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar