søndag 20. november 2011

Lam korma



1 kg lammekjøtt i terninger (kan også bruke fårikålkjøtt men kjøttet må da koke lenger)
1 stor løk
3 fedd hvitløk
1 ts malt koriander
2 ts spisskummen
1 ts kardemomme
1/2 ts kajannepepper
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss revet ingefær
1/2 beger yoghurt
2 ss tomatpuré
2 dl vann
olje til steking


Ha olje i en stor gryte og stek finhakket løk til den blir blank. Tilsett krydder, presset hvitløk og revet ingefær. Stek litt til krydderene begynner å dufte. Tilsett lammekjøtt og brun kjøttet på alle sider. Når kjøttet er brunet, tilsett 2 ss tomatpuré og yoghurt og bland godt. Tilsett vann og kok til kjøttet er mørt. Dette kan variere og det er ikke farlig om kjøttet koker for lenge! Fra 30 min til 1,5 timer alt etter som hva slags lammekjøtt som brukes. Ta litt av kjøttet opp og smak på det. Det gir den beste pekepinne på om kjøttet er blitt mørt eller ikke. Server med krydret basmatiris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar