Ingredienser:
400 g laksefilet
4 ss smør
2 hvitløkbåter
1 ss hvetemel
2 dl melk
2 ss sitronsaft, presset
1 sitron
3 dl fløte
6 vårløk
4 ss bladpersille
400 g pastaskjell
Framgangsmåte:
Skjær laksefileten i terninger.
Skrell og finhakk hvitløk
Skjær vårløk i ringer.
Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side.
La hvitløk og vårløk surre på svak varme i ca. 2 minutter.
Tilsett hvetemel under omrøring.
Spe med melk under stadig omrøring.
Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og fløte.
La sausen småkoke i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca. 2 minutter under forsiktig omrøring.
Mens pastasausen lages kokes pastaen ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann.
Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
Server med en grønn salat og godt brød
http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/17789
400 g laksefilet
4 ss smør
2 hvitløkbåter
1 ss hvetemel
2 dl melk
2 ss sitronsaft, presset
1 sitron
3 dl fløte
6 vårløk
4 ss bladpersille
400 g pastaskjell
Framgangsmåte:
Skjær laksefileten i terninger.
Skrell og finhakk hvitløk
Skjær vårløk i ringer.
Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side.
La hvitløk og vårløk surre på svak varme i ca. 2 minutter.
Tilsett hvetemel under omrøring.
Spe med melk under stadig omrøring.
Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og fløte.
La sausen småkoke i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca. 2 minutter under forsiktig omrøring.
Mens pastasausen lages kokes pastaen ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann.
Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
Server med en grønn salat og godt brød
http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/17789
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar