http://www.klikk.no/mat/spise/article632868.ece
3 kg ribbe
1 dl soyasaus
3 ss honning
1 ss fersk, revet ingefær
hvitløksfedd
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skjær ruter i svoren. Det er ikke farlig om du skjærer ned i kjøttet, men prøv å unngå det.
Ha ribbestykket i en langpanne med vann som dekker omtrent opp til halvparten av kjøttet (men bare slik at det fortsatt er enkelt å løfte langpanna uten å søle). Legg hvitløkfeddene i vannet. Legg ribba med svorsiden ned og la den steke i én time.
Snu ribba slik at svoren kommer opp. Kvern over rikelig med pepper.Stek videre i én time og 15 minutter.
Bland sammen soyasaus, ingefær og honning. Pensle dette over ribba og på sidene.
Stek i omtrent 15 minutter til, men pass på og sjekk underveis fordi honningen fort kan svi seg.
La ribba hvile i minst 15 minutter før du skjærer opp i stykker og serverer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar