lørdag 11. februar 2012

Hjemmelaget salsa


Etter å ha laget hjemmelaget salsa for første gang har jeg ikke kjøpt hverken salsa eller tacosaus siden. Dette er nok til en stor bolle med salsa og er mye mye billigere enn en liten boks med salsa fra butikken. Passer like godt til taco som dipp og du lager den så sterk du selv ønsker.

1 boks hakkede tomater
3-4 ss tomatpuré
1 løk finhakket
5 jalapenjos skiver finhakket
1/2 paprika finhakket
1-2 fedd hvitløk finhakket/presset
1/2 ts sukker
et dryss spisskummen (viktig med kun et lite dryss, hvis ikke blir det kun spisskummen smak av salsaen...)
1/2 ts chilipulver (ta gjerne i mer og forksjellige typer chilipulver)
salt, pepper

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Eventuelt kan løk og hvitløk stekes raskt i litt olje til løken blir blank før den tilsettes salsaen.


2 kommentarer: