søndag 13. mai 2012

Grove pannekaker


Her i huset spiser vi av og til pannekaker og vi snur de i luften slik det skal gjøres. :) På pannekakene har vi forskjellig type fyll: bacon med sukker og sitronsaft, bringebærsyltetøy eller selvplukkede blåbær med sukker. Pannekakene lager vi med grovt mel og her kommer oppskriften.

Middag til to:
2 egg
1/2 l melk
1/2 ts salt
ca 1,5 dl hvetemel
ca 2-3 dl sammalt hvetemel
2 ss smeltet smør
Det beste her er å prøve seg frem slik at man får en passe røre, ikke for tykk men heller ikke for tynn. Man kan bruke ulike typer grovt mel som feks rug men ha alltid vanlig hvetemel i røren for denne vil få røren til å henge mer sammen.

Slik gjør du:
Visp sammen egg, melk og salt. Tilsett hvetemel og visp til røren er klumfri. Ha smeltet smør i røren til slutt.

Tips: Når du spiser pannekaker med bacon prøv å strø litt sukker på og skvis over litt saft fra en sitron! Super godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar