Ingredienser:
5 poteter
2 auberginer
2 ss olivenolje
kjøttsaus:
2 ss olivenolje
1 løk
3 fedd hvitløk
300 g kjøttdeig
1 boks hakkede tomater
1/2 ts malt kanel
1/4 ts malt allehånde
1/2 ts malt muskat
2 laubærblad
salt og pepper
Bechamelsaus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
150 g revet parmasan
1/2 ts malt muskatt
salt og pepper
Skjer opp auberginen på langs eller i skiver. Strø over salt og la det stå i 30 min i ett dørslag. Etterpå vaskes saltet og den bitre saften av med vann.
Stek løk og hvitløk i en panne. Tilsett kjøttdeig og brun den. Tilsett resten av ingridiensene til kjøttsausen og la det småkoke i 10 min.
Smelt smøret til bachamelsausen. Ha i melet, og rør godt om. Ta i melken litt om gangen under omrøring. La sausen koke til den tykner, og tilsett parmasan. Smak til med muskat, salt og pepper.
Skjør potetene i skiver med ostehøvel og legg dem i en ilfast form. Legg halvparten av auberginene oppå. Hell over kjøttsausen. Legg på resten av auberginene. Hell over den hvite sausen.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 40 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar