onsdag 28. september 2011

Cannelloni



1 pakke kjøttdeig
1 løk
1 pose frisk spinat ca 200 g
2 fedd hvitløk
6 lasagne plater
revet ost
chilisaus eller ketchup

saus:
3 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
1-2 dryss muskatnøtt
salt og pepper

server med frisk salat og hvitløksbaguetter


Kok lasagneplatene i saltet vann tilsatt litt olje i ca 5 minutter til de har blitt myke. Dekk en stekeplate med plastfolie og smør olje over. Ta opp lasagneplatene av kjelen og legg platene på stekeplaten.

Hakk løk og hvitløk mens du steker kjøttdeig i en stor panne eller en kjele. Tilsett løk og hvitløk og smak til med salt og pepper. Når løken har blitt blank så tilsettes ca 2-3 ss chilisaus, spinat og litt revet ost. Stek til spinaten har falt litt sammen.

Smelt 3 ss smør i en liten kjele, tilsett 3 ss mel og bland godt før melk tilsettets litt og litt mens du rører godt. Smak sausen til med muskatnøtt, salt og pepper.


Legg kjøttfyllet i en stripe på lasagneplatene og rull sammen. Ta noe av sausen oppi en ildfast form og legg rullene oppi. Tilslutt helles resten av sausen over og resten av den revne osten. Gratiner i ovnen i 20 min til osten er gyllen ved 225 °C.

Server med hvitløksbaguetter og en frisk salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar