mandag 17. september 2012

Hjemmelagede spicy karbonder med ovnsbakte grønnsaker



Hjemmelagde karbonader er noe vi er veldig glad i og i dag gjør vi det enkelt og serverer de med deilige ovnsbakte grønnsaker inspirert fra denne oppskriften.

Det du trenger:

Ovnsbakte grønnsaker:
3 poteter
1/2 søtpotet
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
1 løk
1/2 dl olivenolje
1 chili
2 ss finrevet ingefær
1 dl hønsebuljong
1 ss sitronsaft
1 ss sukker

Karbonader:
kjøttdeig (helst karbonadedeig)
2 fedd hvitløk
1/4 ts spisskummen
1/2 ts chili
2 ss worcestershire saus (dropp denne og bruk chilisaus om du vil ha glutenfri eller kjøp glutenfri worcestershire saus)
1/2 ts salt
litt kvernet pepper

Begynn med grønnsakene. Sett ovnen på 200 grader. Kutt alt opp i båter, staver eller andre former for passe store biter og ha i en form. Bland sammen olivenoljen, hakket ingefær, hønsebuljong og hakket chili og hell over grønnsakene. Vend de godt før du har de inn i ovnen og steker de i 30 minutter. Ta gjerne formen ut av ovnen og vend på grønnsakene underveis.

Ta kjøttdeigen i en bolle og bland inn presset hvitløk, worcestershire saus og krydder. Form runde og flate boller og stek de i litt olje i pannen. Server med de stekte grønnsakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar