søndag 29. juli 2012

Hjemmelagde chiliburgere med bacon og glutenfrie hamburgerbrød


Denne burgeren er saftig og smakfull og med sprøtt bacon på toppen er dette en skikkelig god helgemiddag! Denne burgeren gjøres veldig enkel ved kun å blande inn en pose chilimarinade inn i kjøttdeigen.

Glutenfrie hamburgerbrød1 pose glutenfri fin melmix fra Toro
1/2 pakke gjær
3 dl lunken vann
3 ss olivenolje
1/2 ts salt
sesamfrø

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle unntatt sesamfrøene. Tilsett vann og olje og bland godt. Sett til heving på et lunt sted i 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader. Ta fram en ovnsplate og legg bakepapri på. Form litt flate boller og legg disse på bakepapiret. La de etterheve i 20 minutter. Pensle brødene med vann og strø med sesamfrø før du steker de i ovnen i ca 15minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Chiliburger med bacon og aioli1 pakke kjøttdeig
1 pose chilimarinade
1 pakke bacon
osteskiver
salat
paprika

Aioli:
3 eggeplommer
0,5 dl olivenolje
1,5 dl maisolje
2 fedd hvitløk
salt og pepper
1 ts sitronsaft

Begynn med aiolien. Pass på at alle ingrediensene har romtemperatur. Visp sammen eggeplommene. Tilsett DRÅPEVIS olje. Etter en stund kan du tilsette olje i en liten stråle mens du hele tiden visper godt. Tilsett presset hvitløk, sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Ha kjøttdeigen i en bolle. Hell i chilimarinaden og bland godt. Varm en stekepanne og ha i litt olje eller smør. Form store karbonader og stek de på middels varme til de er gjennomstekte. Legg på osteskivene og la disse smelte før du tar burgerene opp fra stekepannen. Legg baconskiver på en tallerken og kjør i microen i ca 5 minutter på full styrke. Pass på at de ikke blir brent.

Del hamburgerbrødene i to og begynn med en god klatt med aioli. Legg på paprikaringer og salatblader. Legg på en karbonade og legg sprøtt bacon oppå karbonaden. Avslutt med den andre enden av hamburgerbrødet.


Server gjerne med potetbåter. Oppskrift finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar