torsdag 22. mars 2012

Løksuppe og spinatsnurrer med feta, soltørkede tomater og olivenTakket være brødbakemaskinen var en halvgrovdeig ferdig og klar for utbaking da jeg kom hjem fra jobb i dag.  :) Oppskriften har jeg hentet fra den fantastiske matbloggen Trines matblogg hvor jeg ofte er innom for inspirasjon og nye oppskrifter. Jeg er svært glad i løksuppe, men ikke like begeistret for brødet på toppen så derfor var spinatsnurrer et perfekt valg som tilbehør til dagens middag.

Oppskrift Løksuppe nok til 2 personer:
6 små løk (first price) eller 4 store løk
2 fedd hvitløk
smør
1 l  kyllingkraft
salt og pepper
timian eller provence krydder
frisk timian

Dette er en basis oppskrift og her kan flere ingredienser tilsettes etter smak og hva man har i kjøleskapet. Annet som passer godt til er:
Et par fedd hvitløk (hakkes og stekes sammen med løken)
Annen type løk som feks sjalottløk
Hvitvin
Frisk timian
Frisk finhakket chili

Slik gjør du:
Lag spinat og fetasnurrer slik som beskrevet her. Når snurrene er satt til heving rett før du skal steke de begynner du med suppen. Ha hakket løk i en gryte sammen med et par ss smør. Når løken har blitt blank helles kraften i suppen. Smak til salt, pepper og urtekrydder. La suppen koke i ca 20 minutter. Du kan nå sette inn snurrene samtidig. De skal steke i 15-20 minutter og er dermed ferdig samtidig med suppen :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar