torsdag 30. april 2009

Taco krydder

1 ts salt
2 ts spisskummen/cumin
1/2 ts koriander
1/2 ts chilipulver
noen dryss cajannepepper
1 ts paprika
1/4 ts pepper

onsdag 1. april 2009

Kylling med timian og ris

Det du trenger for EN prosjon:
kyllingfilet
timian
salt og pepper
hvitløkskrydder
ris
salat

Jeg pleier å skjere kyllingfileten i to. Da ser det mer ut også får den mer smak siden mer av fileten blir kryddret. Legg fileten i en stekepanne og krydre med salt, pepper og hvitløkskrydder. Legg frisk timian på toppen. Når den har stekt i noen minutter snur du filetene og krydrer andre siden. Kok ris og lag en god salat til. Vips ferdig! Veldig godt :)

Forslag til saus:
soyasaus, sursøt chilisaus, eller hjemmelagd kyllingsaus. Se oppskrift under potetgullpanert kyllingfilet.

fredag 27. mars 2009

Spagetti med aubergine saus

Du trenger til TO porsjoner:
Spagetti
1 chili
1 løk
2 fedd hvitløk
1 stor aubergine
bacon (så mye du føler du har råd til hehe)
1 boks hakkede tomater

Kok spagettien. Del aubergin, chili, løk og bacon i biter og stek i pannen. Press hvitløken i en hvitløkspresse. Ha i de hakkede tomatene. Krydre med salt og pepper og andre smakfulle krydder. La det småkoke noen minutter.

Kylling med kokosmelk

Det du trenger for TO porsjoner
2-3 kyllingfileter
en boks kokosmelk
7-8 sjampingjonger
purreløk
2 ts red currypaste
liten frisk ingefær
Sitrongress
ris

Kok risen som annvist på pakken. Del kyllingen opp i biter og stek de i en panne.
Hell kokosmelk i en kasserolle. Ha i red currypast.
Skrell ingefæren og kutt opp i biter. Ha det i kasserollen.
Del sitrongresset i litt store biter og ha dette i kasserollen.
Kok opp. Ha deretter i kuttet sjampingjong, purre og kyllingen. La det småkoke i ca 5 min.
Du trenger ikke spise ingefæren eller sitrongresset. Disse tilsettes kun for å gi smak til sausen.

Variasjon:
Litt frisk finhakket chili er godt og strimlet paprika. Frisk basilikum på toppen er også godt.

torsdag 26. mars 2009

Pasta og pesto med ovnsbakt cherrytomat


300 g pasta
2 ss pesto
halv boks cherrytomater
to fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ts balsamicoeddik
litt pinjekjerner
salt og pepper

Slik gjør du:
Ha olivenoljen, tomatene og hviløken med skall i en ildfast form. Strø på salt og pepper. Bakes på 220 grader i 40 min.
Kok pastaen.
Når tomatene er ferdig tar du de ut av ovnen og tar saften fra formen i en liten skål. Ta så hvitløken og klem ut løken fra skallet. Den skal nå være som en paste. Ha den i skålen og tilsett en stor spiseskje pesto og en ts balsamicoeddik. Krydre litt med salt og pepper. Rist Pinjekjærnene i en tørr panne. Hell pastaen over i en dyp tallerken og pland inn pestosausen. Ha tomatene over og dryss tilslutt pinjekjerner på toppen.

Sylvias fiskepinner i pitabrød

Det du trenger:
fiskepinner
pitabrød
grønnsaker feks sopp, brokoli, løk, paprika osv
salat

Stek fiskepinnene og grønnsakene i en stekepanne og putt det inni pitabrød! Saus smaker godt til også, feks sursøt chilisaus, rømme eller tacosaus.

Aubergin form (vegetar rett)

revet parmesanost
revet ost
1 stor aubergin
mel
boks tomat
hvitløkskrydder
godt brød
olje
rull kjøkkenpappir

Skjer auberginene i skiver. Dryss på salt og la de ligge 30 min. Skyll av saltet og den vesken som har kommet ut av auberginen. La de renne av på ett kjøkkenpappir. Bland litt mel og krydder i en flat tallerken. Vend aubergskivene i dette før du steker de i litt olje i panna til de blir sprø. Ta frem en ildfast form og legg ett lag auberginer. Legg så ett lag hakket tomater på boks. Kryddre med litt hvitløkspepper eller annet godt krydder. Legg så ett lag parmesan ost og vanlig ost. Fortsett på denne måten en 3-4 lag. Avslutt med ost. Stekes så i ovnen på 200 grader i 30 min. Serveres med godt brød eller som tilbehør til alt av kjøtt og fisk!