lørdag 23. mai 2009

KjøttpuddingJeg er veldig glad i kjøttpudding og dette er utrolig enkelt å lage selv, om man har medisterdeig for hånden. Jeg har vokst opp med kjøttpudding servert med koktepoteter, stekte erter og brun saus, men i dag har jeg valgt ris og salat som tilbehør.

Ingredienser:
1 pakke medisterdeig (ta gjerne flere pakker slik at du får fylt en hel brødform)

Ta frem en liten brødform og ha medisterdeigen i denne. Sett ovnen på 200 grader og sett brødformen i en dyp langpanne. Hell opp til ca 1/3 av brødformen. Stek i 1 time eller til kjøttpuddingen er brun på toppen. Når den er ferdig tar du den ut av ovnen og lar den avkjøles litt. Ta den deretter ut av formen og skjær den opp i skiver. Smelt smør i en stekepanne og stek skivene av kjøttpudding i stekepannen til de er gylne. Om du vil servere med erter så skal du, når det nærmer seg ferdistekt, åpne boksen med hermetiserte erter og slå denne over kjøttpuddingen i panna slik at ertene blir litt stekt og varme. Nam nam nam!! Server med kokte poteter og brun saus eller ris og salat slik som jeg valgte i dag.

Rester av kjøttpudding er kjempegodt på brødskiva eller du kan hakke den opp i mindre biter og bruke den som en ingrediense i pytt i panne. 

1 kommentar:

  1. riktig...utrulig godt. samtidig, som tilbehør, revne gulrøtter med sitronsaft å litt sukker..

    SvarSlett