Det er i skrivende stund over 2 år siden brødbakemaskinen vår kom i hus. Vi har siden da nesten ikke spist kjøpebrød og brødbakemaskinen har blitt uunværlig. I dette innlegget vil jeg dele med dere hva jeg bruker min flott OBH Nordica brødbakemaskin til.
Først og fremst lager vi brød til frokost. Jeg har samlet mine favoritter her. Men har enda en god oppskrift jeg vil dele med dere. Dette er et utrolig saftig og godt brød!
Go'dag grovbrød:
3,5 dl hvetemel
1,5 dl sammalt hvetemel grov
1 dl sammalt hvetemel fin
1 dl go dag frokost musli med frukt
2 1/2 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 ts gjær
Ha vann og olje i brødformen. Bland sammen alt det tørre unntatt gjæren og hell dette oppi langs den ene kanten slik at det blir et tårn. Ha gjæren på "toppen av tårnet" slik at det ikke kommer i kontakt med væsken. Still inn ønsket program, jeg bruker program for grovbrød, og sett timeren på til du våkner opp om morgenen.
Deig
Min maskin har også deigmodus. Og denne modusen er helt genial og sparer deg for MYE tid!!
Pizza
Hva med pizza på en torsdag? Det du trenger til en god halvgrov pizzadeig er:
4,5 dl hvetemel
2,5 dl sammalt hvete fin
1/2 ts salt
1 ts provance krydder
1,5 ts tørr gjær
2,3 dl vann
1 ss olje
Ha vann og olje i brødformen. Bland sammen alt det tørre unntatt gjæren og hell dette oppi langs den ene kanten slik at det blir et tårn. Ha gjæren på "toppen av tårnet" slik at det ikke kommer i kontakt med væsken. Still inn på programmet for deig og still timeren til du har kommet hjem fra jobb. Dermed har du en ferdig hevet pizzadeig til du kommer hjem fra jobb som er klar til å kjevles ut!
Rundstykker
Hva med nystekte grove rundstykker til en deilig suppe? Oppskrift på grove rundstykker:
3 dl hvetemel
1,5 dl sammalt grov
1,7 dl sammalt fin
0,3 dl havregryn
1 ss linfrø og/eller solsikkekjærner
1/2 ts salt
1,5 ts tørr gjær
2,3 dl vann
1 ss olje
Samme fremgangsmåte som pizzadeigen.
Lykke til med bakingen! Til slutt et lite tips til; vær så nøyatig du klarer med målene, ellers kan brødet bli misslykket. Men litt prøving og feiling tar man ikke skade av og har gitt meg mange gode latterstunder på kjøkkenet en tidlig morgen. :)
Steketid på rundstykkene?
SvarSlett225 grader midt i ovnen i ca 15 min :)
SvarSlettTjoho:) da blir det rundstykker her :)
SvarSlettLykke til :)
SvarSletthvilket program bruker man for pizzadeig?jeg har samme type maskin!
SvarSlettHei! Maskinen min ble ødelagt for en stund siden etter intens bruk i ca 2 år. Jeg mener å huske det var et eget program som heter deig. Har du bruksanvisningen? Mulig der er program nr 8 etter (et raskt google søk). Lykke til!! :)
SlettHvor stor pizzadeig er det? Nok til 1 eller 2 pizzaer?
SvarSlettBrød hevet seg godt, men var vått på utsiden. Har noen vært bort i det? Det var den aller 1. gangen jeg brukte maskinen.
SvarSlettDu må ta den ut så snart brødet er ferdig 😉
SlettPizzadeig må jo være alt for lite vann. Ble bare pulver her .
SvarSlett