torsdag 26. april 2012

Åpen omelett med soltørkede tomater, oliven og sopp



Vi har ikke så mye brød i huset fortiden og dermed ble det omelett på menyen denne morgenen med et par nystekte rundstykker jeg fant innerst i fryseren. Selv om skinken var fraværende syntes samboeren at det var utrolig godt og var veldig fornøyd med frokost på sengen i dag.

For frokost til to trenger du:
4 egg
4 ss vann
ca 2 ss soltørkede tomater i strimler
10 sorte oliven
1/4 purre
fetaost
10 ganske små sjampinjonger
litt frisk finhakket timian
salt og pepper
server gjerne med brød eller rundstykker

Hakk opp sjampinjong og stek de i en panne. Visp sammen egg, vann, salt og pepper, og hell dette i stekepannen sammen med de gjennomstekte sjampinjongene. Stek på svak varme og løft opp kantene underveis slik at egg som ikke har stivnet kommer under omeletten. Legg strimler av soltørkede tomater, fetaost i biter, oliven og purre på toppen av omeletten. Legg på et lokk og la omeletten steke ferdig til toppingen har blitt gjennomvarm og toppen av omeletten er stiv. Del den deretter i to og legg en halvdel på hver tallerken. Hakk opp litt frisk timian og strø på toppen. Server med brød eller nystekte rundstykker. Bedre start på dagen skal man lete lenge etter! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar