onsdag 15. august 2012

Gazpacho



Samboeren har trukket en tann i dag og har fått beskjed om å spise noe flytende og kaldt til middag. Da passer det jo perfekt med en frisk og deilig gazpacho til middag. For de som ikke vet hva det er så er det en frisk og god tomatsuppe som skal serveres kald. Du kan servere den som middag, forrett eller som et innslag på et tapas bord. Da liker jeg å servere de i små shotteglass med litt garnityr av finhakket løk, tomat og koriander på toppen.

1 boks hakkede tomater
6 middels store tomater
2 små løk
2 fedd hvitløk
1 chili
1/2 paprika
1 ts hvitvinseddik
1 ts sukker
1 potte koriander
smak til med salt og pepper


Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til alt har blitt en jevn suppe. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker garnityr kan hakke løk, tomat og paprika i små terninger og strå finhakket koriander på toppen. Server gjerne med noe godt brød til.

Tips: For å få en mer flytende og sammensatt suppe kan du ha i 3-4 dl tomatjuice.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar