onsdag 8. august 2012

Glutenfrie knekkebrød nr2



Her kommer en oppskrift som er ganske lik den første oppskriften på glutenfrie knekkebrød. Men her har jeg byttet ut linfrød med gresskarkjærner og Toro grov melblanding med Semper mix med fiber. Super godt! :)

Til et brett med knekkebrød:
1 dl solsikkefrø
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl sesamfrø
2 dl havregryn
2 dl Semper mix med fiber
2,5 dl vann
1/2 ts salt

Sett ovnen på 160 grader, gjerne varmluft om du har det. Bland sammen alt i en bolle. Semper mix med fiber klumper lett så pass på å røre godt slik at røren blir klumpfri. Ta bakepapir på en stekebrett og smør røren utover. Jo tynner du får den, jo sprøere knekkebrød blir det. Skjær opp ruter med en skarp kniv eller et pizzahjul. Stek i ovnen i 70 minutter og avkjøl på rist.

Jeg pleier å oppbevare knekkebrødene i matpapir. Da mister de ikke sprøheten, men føler du de ikke er sprø nok så kan du ha de i brødristeren. Da blir de sprø og smaker som nystekt igjen. Men pass på! De blir fort brent! Knekkebrødene passer perfekt som matpakke og har lang holdbarhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar