Jeg er veldig glad i late sommerdager med frokost på balkongen og da passer det godt med frokostvafler. Disse er mye sunnere enn vanlige vafler og smaker i tillegg svært godt. Jeg ble overrasket over hvor enkelt det var gjøre min gamle oppskrift glutenfri! Her er alle målene i ca mål, dette er fordi vafler kan lages på så mange måter og man må bruke litt skjønn når man lager røren. Det man kan variere med er ulike typer melk, rømme osv eller ulike typer sorter mel. Men resten av ingrediensene bør være de sammen. Her kommer fremgangsmåten:
Nok til frokost for 2 personer:
2 egg
ca 1/2 kartong melk
mel (jeg brukte både Toro grov melblanding og Semper mix med fiber)
1 ts bakepulver
2 ss smør
1/2 ts salt
Ta frem vafelhjernet og sett denne på. Ta frem en liten panne og smelt smøret på svak varme. Mens smøret smelter, knuser du 2 egg i en bolle og visper godt. Tilsett ca 1/2 kartong med melk og rør godt om. Tilsett mel, bakepulver og salt. Kluet her er å tilsette så mye mel at røren akkurat blir litt tykk og ikke rennende. Det blir de perfekte vaflene! Er røren for tynn blir vaflene veldig myke og rå inni. Er røren for tykk blir vaflene harde og tørre. Er du i tvil så stek en prøvevafel, smak på den når den har avkjølt litt, så er det enklere å se om røren er perfekt. Ha i det smeltede smøret helt til slutt. Bland godt sammen og hell røren i vaffelhjernet. La vafflene avkjøles på en rist mens du steker resten. Server med all slags pålegg! Alt passer til disse supergode vaflene.
Lykke til :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar