500 g viltskav
2 gulrøtter2 persillerøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
3 ss mel
2 dl fløte
2 dl vann
3 skiver brunost
2 ss tytebærsyltetøy
en firstprice boks med fersk sjampinjong
ris
1/2 ts rosemarin
1/2 ts timian
salt og pepper
Kutt opp sjampinjong og stek de i litt olje og legg de til side. Kutt opp løk og stek sammen med kjøttet i smør i en gryte til løken er blitt blank. Tilsett 3 ss mel og rør godt rundt. Kutt opp gulrøtter og persillerøtter og tilsett i gryten sammen med sjampinjong og hvitløk delt i to. Tilsett fløte, vann, brunost, syltetøy og krydder. Smak til med salt og pepper. La gryten småkoke på svak varme til grønnsakene er møre. Server med ris og tyttebærsyltetøy ved siden av.
Orginaloppskrift:
http://oppskrift.klikk.no/finnbiff-(reinsdyrgryte)/4242/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar