søndag 22. januar 2012

Middelhavspai




Veldig god pai som også passer godt til matpakka dagen etter!

180 g hvetemel
150 g smør
3 ss kaldt vann (kan sløyfes)
100 g fetaost
1 gul paprika
2 vårløk
4 hvitløkbåter
3 tomater
3 egg
3 dl matfløte
1 ts salt
nykvernet sort pepper
frisk timian
assortert salat



Bland sammen smør og mel til en rund deig. Går den ikke sammen kan noen spiseskjeer vann hjelpe. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter, gjerne 1 time.
Kjevle deigen til en stor runding og dekk både bunn og kanter på en 23 cm paiform.
Sett deigen kaldt i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 220 ºC.
Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen i 10 minutter.

Fyll:
Skjær ost, paprika, vårløk og hvitløk i små biter. Tomat skjæres i skiver. Del fetaost i biter.
Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nykvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet.
Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen.
Stek paien midt i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter.
Server paien lun med frisk finhakket timian og en enkel salat.



http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/46843

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar