Kjøttsaus:
1 løk
4-5 hvitløksfedd
1 stor revet gulrot
4-5 sjampingjonger
500 g kjøttdeig
1 boks hakkede hermetiske tomater
3-4 ss tomatpuré
salt og pepper
noen dryss allehånde
1 ts kanel
1 ts chili krydder
Hvitsaus:
2 ss smør
2 ss mel
5 dl melk
1-2 dl revet ost (vanlig hvitost eller parmesanost)
muskattnøtt
ekstra revet ost
lasagneplater
salat
hvitløksbrød
Stek løk, hvitløk, gulrot og sopp. Brun kjøttdeigen. Bland alt og ha i resten av ingrediensene. La småkoke under lokk (kan gjerne stå å koke lenge).
Smel smør i en kjele og rør inn hvetemel. Hell i melk litt og litt om gangen mens du visper godt til sausen er passe tykk. Ha i salt, pepper og muskatnøtt. Rør inn revet ost.
Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus (i den rekkefølgen) lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus og dryss på godt med revet ost. Stekes ved 200 grader i ca 30 minutter. Server med hviløksbaguetter og en frisk salat. Gjerne med tomat, agurk, fetaost og oliven.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar