tirsdag 3. juli 2012

Glutenfri kyllinglasagneHer kommer en god oppskrift på en deilig lasagne som er helt fri for gluten og som er laget med saftig kyllingkjøttdeig. Tomatsusen er full av duftende krydder og sammen med den fyldig ostesaus blir denne lasagnen fantastisk god.

Denne oppskriften er nok til 3 personer.

Tomatsaus:
1 pakke kyllingkjøttdeig
2 bokser hakkede eller hele tomater
1 liten boks tomatpuré
1 stor eller to små løk
1 stor eller to små gulerøtter
2 hvtløksfedd
1 ss provance krydder
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 dryss spisskummen
1 dryss allehånde
1 lauberblad (kan sløyfes)

Ostesaus:
3-5 dl melk
3 ss smør
3 ss Toro glutenfri melblanding
1/2 ts muskattnøtt
2 dl revet parmesanost eller annen ost

Glutenfri lasagneplater
Revet hvitost til topping

Server med en frisk salat.


Jeg har valgt å bruke Schär glutenfrie lasagneplater. Disse både smakte godt, så bra ut og hadde riktig kosistens. Kan anbefales.

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 200 grader. Finn frem en stor stekepanne eller en kjele og stek kjøttdeigen. Finn frem en kjøkkenmaskin og hell oppi resten av ingrediensene til tomatsausen. Kjør noen runder til alt er blandet og løken har passe små biter. Om noen ikke liker biter av løk så kjøres sausen helt til alt er godt most. Hell sausen i stekepannen og smak til med salt, pepper og 1/2 ts sukker. La susen småkoke mens du lager hvit saus.

Finn frem en medium stor kjele og smelt 3 ss smør i kjelen. Når smøret har smeltet tilsetter du melet og rører godt om med en visp. Deretter tilsettes litt og litt melk til sausen er passe tykk. Her må du nesten prøve deg frem. Spe på med mer melk om sausen tykner igjen. Smak til med muskattnøtt, salt og pepper. Tilsett osten.

Finn frem en stor ildfast form og begynn med ett lag med tomatsaus. Deretter legger du i lasagneplatene og dekker med et nytt lag tomatsaus. Ha i et lag med hvitsaus. Fortsett med denne rekkefølgen: lasagneplater, tomatsaus, hvitsaus. Pass på at det siste laget blir hvit saus. Ha revet ost på toppen og sett formen inn i ovnen.

Stek på 200 grader i 45 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar