mandag 23. juli 2012

Kyllingsuppe fra Singapore


Jeg er inne i en liten Asia periode og har kommet over en side som har mange fristende oppskrifter og har nå plukket meg ut et godt utvalg av diverse retter fra ulike land som jeg skal teste ut. Trykk her for å komme til den.

Første rett ut er en lett og frisk kyllingsuppe fra Singapore med deilig smak av ingefær og lime. Denne suppen var veldig enkel å lage og smakte veldig godt. Perfekt for travle dager da det tok under en halvtime å tilberede! :)

Det du trenger:
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
3 kyllingfileter
sopp
9 dl vann
1/2 lime
1 terning kyllingbuljong* 
3 ss revet ingefær
1 chili
5 ss finstrimlet purre

* For glutenfri suppe: bruk glutenfri kyllingbuljong eller kraft


Hakk opp kyllingfileten i små biter. Ta frem en stor kjele og ha i olivenoljen og hvitløken. Surr hvitløken i oljen til den har blitt litt blank og tilsett kyllingen. Stek kyllingen i noen minutter og tilsett vann og hakket eller strimlet sopp. Kok opp og la det koke i 10 minutter. Tilsett saften fra en halv lime og buljongterningen og kok i 10 minutter til. Ta gryten av varmen og tilsett revet ingefær, finhakket chili og finstrimlet purre. Rør rundt og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar