torsdag 26. juli 2012

Glutenfri pizza med spekeskinke og ruccola


Glutenfri grovpizzadeig:

Jeg er glad i grove deiger og selv om jeg nå spiser glutenfritt så er ikke dette noe unntak! Her kommer en oppskrift på en grov pizzadeig med Toros grovmelblanding.

Nok til en langpanne med tykk bunn eller en og en halv langpanne med tynn bunn:
1 pose toro grov melblanding
1/2 pakke tørrgjær
4 dl lunket vann
1 ss olje
1 ts salt
1 ss provancekrydder


1. Bland alle ingrediensene.


2. Sett til heving på et lunt og gjerne varmt sted i 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader, gjerne varmluft. Lag pizzasaus og gjør klart det som skal oppå pizzaen.


3. Når deigen er ferdig hevet tar du frem bakepapir som dekker en langpanne. Ta hele deigen eller store deler av den, avhengig av hvor tykk bunn du vil ha, og "smør" den utover med en slikkepott eller annet egnende redskap. Jeg har her valgt tynn bunn.


Pizzasaus:

Ingenting slår hjemmelaget pizzasaus så lag mye mye mye og frys ned! Den holder lenge i fryseren og er en perfekt basis for alle slags tomatsauser som salsa, pastasaus osv..


Oppskrift nok til to langpanner med pizza:
1 boks hermetiske tomater
1 glass tomatpuré
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1/2 ts sukker
1 ss provancekrydder
smak til med salt og pepper

Hiv alle ingrediensene i en blender/kjøkkenmaskin og kjør til alt har blitt en jevn saus. Har du ikke kjøkkenmaskin? Hell tomatene i en sil og klem all juicen gjennom. På denne måten slipper du store tomatrester og frø i sausen. Finhakk løk og hvitløk og tilsett sammen med resten av ingrediensene.

Topping:

I dag ble det pizza med spekeskinke som er en av mine favoritter.


Nok til en langpanne med pizza:
1 pakke spekeskinke
revet hvitost 
1 pakke ruccola
10 cherry tomater
1 glass grønn pesto til dressing

Når du har "smurt" pizzadeigen utover bakepapiret er alt klart for det som skal på toppen. Bruk en skje og ta på et godt lag med pizzasaus. Legg ønsket mengde revet ost på toppen. Legg spekeskinka hel eller oppkuttet på toppen av osten. Skjær cherrytomater i to og fordel de rundt på pizzaen. Stek pizzaen i ovnen på ca 225 grader i ca 10-15 minutter.

Tips: Den beste måten å se om pizzaen er ferdig på er å løfte den opp for å se under. Er pizzaen blek og ser deigete ut er den ikke ferdig, men ser den gyllen ut under er den ferdig. Spiller ingen rolle om toppen er aldri så gyllen hvis bunner fremdeles bare er deig. Da kan du sette på over og undervarme også sette pizzaen på nederste rille. Da blir bunnen stekt raskere enn toppen.

Når pizzaen er ferdig, ta den ut av ovnen og la den hvile litt. Kutt den opp i passende serveringsstykker og legg masse frisk ruccola på toppen. Server med pesto ved siden av. Nam!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar